Christof May

Christof May is thuis in zowel jazz als klassiek. Hij studeerde jazz-saxofoon bij John Ruocco en klassiek klarinet bij Ab Vos, beide aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Hij speelde met onder meer Susanne Abbuehl, Michel Portal, David Liebman, Claudio Puntin, Samuel Rohrer, Florian Zenker, Amina Figarova, Erik Ineke en Trygve Seim. Verder maakt hij deel uit van Peter Wenk’s Latin-Jazz ensemble Mezcolanza en onderzoekt hij met Brendan Faegre’s Edge Ensemble de grenzen tussen hedendaagse composities en geïmproviseerde muziek.

Zijn eigen debuutproject “Maygus" is geïnspireerd door de jaren zeventig periode van Miles Davis. Deze CD kwam uit in November 2007 als Vol. 20 van de serie "Jazzthing Next Generation" in een samenwerking tussen het Duitse magazine Jazzthing en het jazzlabel Double Moon.

Zijn laatste album Deeper Green met onder andere Nils Petter Molvær en Susanne Abbuehl kwam uit in oktober 2015 op Challenge Records International.

Daan van Koppen

Daan van Koppen studeerde bij Frank Timpe en David Kweksilber aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en bij Kyle Horch aan The Royal College of Music in Londen.

Hij heeft grote belangstelling voor hedendaagse muziek en is mede-oprichter van Kluster5, een ensemble dat zich hier volledig op richt. Daarnaast speelt hij in ensembles als Neo-Fanfare 9x13 en het Haags Saxofoonkwartet, is hij actief als saxofoondocent en is hij baritonsaxofonist van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Erik-Jan de With

Erik-Jan de With studeerde bij onder andere Leo van Oostrom, Frank Timpe, Hans de Jong (Antwerpen) en David Kweksilber, waarna hij cum laude afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Hij is mede-oprichter van Ensemble Klang en het Haags Saxofoonkwartet. Ensemble Klang won in 2011 de SENA Performers Toonzetters Prijs. Het ensemble heeft bijzondere en uiteenlopende projecten uitgevoerd waaronder Bang on a Can programma in De Doelen, werk van David Lang samen met het Residentie Orkest en een dansproductie in New York. In april 2016 speelde Ensemble Klang samen met Bang on a Can (New York) op het 50-jarig jubileum van De Doelen in Rotterdam.

In zijn muzikale loopbaan werkte Erik-Jan samen met componisten als David Lang, Martijn Padding, Louis Andriessen, Steve Reich, Michael Gordon, Steve Martland, Jacob ter Veldhuis, Douwe Eisenga, Heiner Goebbels, Klas Torstensson, Sofia Gubaidulina en vele anderen.

Daarnaast is hij oprichter en artistiek leider van het Westland Saxofoon Festival.

Jasper Grijpink

Jasper Grijpink studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en klarinet bij Ab Vos en Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij kreeg daarnaast les van onder meer Karl Leister, Michael Collins, Béla Kovács en Eric Hoeprich.

Hij speelde in diverse Nederlandse orkest en ensembles, en voerde klarinetconcerten van onder meer John Adams, Artie Shaw, Spohr, Finzi, Mozart en Copland uit. In januari 2013 speelde hij de Nederlandse première van het klarinetconcert van Benjamin Britten. In april 2014 was Jasper één van de instrumentale solisten in Viviers opera Kopernikus in een productie van De Nederlandse Opera.

Hij speelt basklarinet in het unieke blazersensemble Trio Cortado, waarvan in 2017 de eerste cd verscheen. Sinds 2015 is hij als klarinettist verbonden aan het Residentie Orkest.

Peter Habraken

Peter Habraken behaalde maar liefst drie Conservatoriumdiploma’s: klassiek klarinet, harmonie- en fanfaredirectie, aan het conservatorium in Enschede, en jazzklarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Gedurende acht jaar is Peter professioneel verbonden geweest als klarinettist en contrabasklarinettist aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 2007 nam hij zelf ontslag en sindsdien volgt hij als zelfstandig componist, arrangeur, dirigent, klarinettist en saxofonist zijn eigen artistieke avontuur.

Als dirigent werkt hij inmiddels al jaren samen met een enorme verscheidenheid aan ensembles – van klassiek koor tot bigband. Zijn brede en tegelijkertijd diepgaande muzikale belangstelling komt ook naar voren in zijn werk als klarinettist en saxofonist.

Als autodidact componist haalt Peter zijn vakkennis, technieken en inspiratiebronnen uit de gehele muziek- en kunstgeschiedenis. En als dat de compositie ten goede komt vermengt hij daarbij naar hartenlust klassieke en populaire stijlen met elkaar!